Vaasanseudun ADHD-yhdistys ry

NEPSY kirja
Kirja on valmistunut! Kiitos kaikille osallistujille ja yhteistyökumppaneille!
Lisätietoja tulossa...
Mukaan NEPSYT - ERITYISTÄ ELÄMÄÄ -kirjaan! Ehdit vielä osallistua!                      nepsyt kansi.png

Kokoamme kirjan tarinoista, joita neuropsykiatrisen oireilun (autismin kirjo, aspergerin oireyhtymä, tourette, adhd, add, ym. vastaavat) kanssa elävät ihmiset haluavat kertoa elämästään ja omasta arjestaan. Kirjan tavoitteena on omakohtaisten kokemustarinoiden kautta lisätä ja levittää tietoa ja ymmärrystä neuropsykiatrisista erityisvaikeuksista sekä tarjota apua ja vertaistukea muille haastavissa elämäntilanteissa eläville. Kirjaan kerätään ja kootaan erilaisia kokemuksia ja kertomuksia nepsy-diagnoosin omaavilta henkilöiltä ja heidän läheisiltään. Keräämme tekstejä ajalla 1.8.2016 – 31.12.2017.

Kirjoita siis oma tarinasi elämästäsi neuropsykiatrisen erityisyyden kanssa, joko diagnoosin omaavana tai läheisenä. Tyylilaji ja tapa käsitellä teemaa ovat vapaasti valittavissasi. Tarinasi voi olla esseetyyppinen tai novelli… Tarinassasi valitset haluamasi lähestymiskulman ja voit keskittyä esim. yhteen päivään elämässäsi tai nostaa esille jotain elämäsi käännekohtia tai kertoa yleisellä tasolla arjestasi; iloista, suruista, onnistumisen- tai epäonnistumisen hetkistä – sinä itse valitset, mitä haluat kertoa. Pienikin teksti riittää, ja voit esiintyä nimettömänä.

Lasten/nuorten jutut voivat olla myös lyhyitä kommentteja tai muutaman lauseen pituisia mietteitä neuropsykiatrisesta erityisyydestä.

Mahdollisuuksien mukaan voimme tehdä myös haastatteluita.

Lähetä tarinasi viimeistään 31.12.2017 mennessä osoitteeseen essi.jantti@gmail.com tai riittam.savinainen@gmail.com. Tarinoista kootaan kirja, joka julkaistaan keväällä 2018.
HUOM: Liitä mukaan lupalomake, joka löytyy tästä liitteestä.
Liitteessä mukana suuntaa antavat kirjoitusohjeet sekä lista tukikysymyksiä tarvittaessa tarinan kirjoittamisen tueksi.
Jos kirjoittaminen on vaikeaa, ota yhteyttä: haapaharju@outlook.com.

Voit osallistua myös piirtämällä kuvan! Lähetä kuva 31.12.2017 mennessä osoitteeseen essi.jantti@gmail.com tai riittam.savinainen@gmail.com tai Korsholmanpuistikko 44, 2 krs 65100 Vaasa. Kirjassa julkaistujen kuvien tekijät saavat itselleen palkinnoksi julkaistavan kirjan sekä 50 € rahapalkkion.

Toivomme saavamme tarinoita runsain mitoin – niiden kautta neuropsykiatristen oireyhtymien runsas ja värikäs kirjo tulee tutummaksi myös muille! Jokaiselle tarinan/kuvan lähettäneelle lahjoitetaan kiitokseksi oma kirja. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan 100 € lahjakortti Kariston kirjakauppaan.

 

Kirjan toimittajat:
Essi Jäntti: Vaasanseudun ADHD-yhdistys ry:n pj, tuote/palvelukehittäjä, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, kokemuskouluttaja- ja asiantuntija. essi.jantti@gmail.com / 0405195899.
Riitta Savinainen: erityisluokanopettaja, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja. riittam.savinainen@gmail.com / 0503011609.
Kirjan toimittajat ovat nepsy-lasten vanhempia.

Yhteistyössä: Vaasanseudun ADHD-yhdistys ry, Autismin Kirjon Pohjalaiset ry, Lossi ry, Karisto Oy

Liity kirjan ennakkotilaajalistalle osoitteessa www.adhd.nettilomake.fi/form/4019. Ennakkotilaajille lähetetään sähköpostitse ennakkotilauskoodi ja maksutiedot ennen kirjan ilmestymistä. Ennakkotilaajat saavat kirjan alennushintaan 20 € sis. postikulut. Tämä tarjous on voimassa 31.12.2017 saakka.

 

NEPSY-KIRJA ETSINTÄKUULUTUS
saa jakaa!

 

Kirjakuva_nettiin.jpg